Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Muhtarlarla Nasıl Bir Araya Gelinir Sana Göstereceğim

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı açıklamalarda "İçimize kibri sokmamış bir partiyiz" dedi.

Önceliklerinin vatandaşların gönlünü kazanmak olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu başaramıyorsak o görev yerlerini işgal etmeyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin çok büyük bir atılımın içine girdiğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. İlk defa 2011 yılında 'Türkiye hazır, hedef 2023' dediğimiz günden beri her hadisenin gerisinde bu hedef vardır. Dünya salgınla başlayan sağlık krizi ve ekonomik krizle mücadele ederken Türkiye hedeflerine doğru yürüyüşünü hızlandırmıştır" dedi.

Salgın öncesine göre istihdamın 2 milyon kişi arttığını belirten Erdoğan, "Kurdaki aşırı dalgalanma ve fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri, bu yolda önümüze çıkan çakıllar olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Bay Kemal, yarın 2000 civarında muhtarımla burada bir arada olacağım. Muhtarlarla nasıl bir araya gelinir, sana da göstereceğim" diyen Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun MEB ziyaretine ilişkin "Gemi iyice azıya aldılar. İşi devletin kurumlarını basmaya kadar götürdüler, siyasi eşkıyalık yapmaya kadar götürdüler. Mafyacılık oynadılar" ifadelerini kullandı.

"Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Neymiş, dinini Diyanet’ini öğrenen çocuklar üniversiteye gidince bilimin B’sini matematiğin M’sini bilmiyormuş. Neymiş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi çağdışıymış. Bre gafil asıl çağ dışı olan, Ortaçağ karanlığında tepinen sensin, senin bu faşist zihniyetin…" diyen Erdoğan, "Asıl gerici olan sen ve senin gibi meseleye marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır. CHP Genel Başkanı’na soruyorum Diyanet’in görevini hakkı ile yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Artık cambazlığı sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Kur’an’a sahip çıkacaksınız yeri geldiği zaman da ağzınızda hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez, bunun bedelini ödeyecek. Çıkıp milletten Diyanet camiamızdan özür dilemelidir. Hukuk ve demokrasi içinde sorumlu siyaset yerine siyasi eşkıyalığa özen gösterdiler. Millet adına hesap sormakla mafyacılık oynamayı karıştırdılar" şeklinde konuştu.

"Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?" diyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı sizi gideceğiniz yere kadar süpürecektir" ifadelerini kullandı.

recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu muhtar akp chp