Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Ses Çıkaramayan AKP Grubuna Azar

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın parti grubunun yöneticilerini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması esnasında "yeterince" ses çıkarmadıkları için uyardığı ileri sürüldü.

Gazeteci Selda Güneysu'nun haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve grup başkanvekillerini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına yeterli tepki göstermedikleri gerekçesiyle uyardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma gündem olmuştu. CHP liderinin konuşması sırasında yaptığı el hareketi tartışmalara konu olmuş, AKP sıralarından Kılıçdaroğlu'na tepkiler yükselmişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ilişkin görüşmelerin görüntülerinin incelenmesi için TBMM Başkanı Mustafa Şentop tüm grup başkanvekillerini görüşmeye çağırmış, AKP Grubu CHP lideri için "kınama" talep etmişti.

Erdoğan'dan AKP Grup Başkanı ve Grup Başkanvekillerine Azar

Şentop'un "hareketin kınama cezasını gerektirdiği" yönünde görüş bildirdiği ancak AKP'li ve MHP grup başkanvekillerinden "kuvvetli destek görmediği" öğrenildi. Bunun yerine AKP'liler CHP Grup Başkanvekili'nin açıklama yaparak CHP liderinin hareketine izahat getirmesi önerisini kabul etti.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Hareketini Savundu: Elini Elinin Sırtına Vuruyor

"Böyle Grup Yönetimi Olur mu?"

Bu tartışmalar konusunda AKP Grubu'nun "geri planda kaldığı" eleştirisinde bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve grup başkanvekillerine kızdığı, Kılıçdaroğlu'nun AKP Grubu'nu konuşmasında sürekli hedef aldığını ve bakanlara da sürekli laf attığını belirterek "Kınama cezası isteniyor, gruptan ses çıkmıyor. Böyle grup yönetimi olur mu?" dediği bildirildi. Grup başkanvekilleri ise Erdoğan'a "Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi kamuoyunda büyütmemeyi amaçlayan bir strateji yürüttüklerini söyledikleri" ileri sürüldü.

Ayrıca TBMM Başkanı Şentop'un Kılıçdaroğlu'nun el hareketi nedeniyle ceza verilmesi için Genel Kurul'da oylama yapılmasını istediği, ancak Genel Kurul'da AKP'li vekillerin sayısının yeterli olmaması nedeniyle grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdığı belirtildi. Tayyip Erdoğan'ın buna da kızdığı ve vekillerin Meclis oturumlarına katılması konusunda gerekenin yapılmasını emrettiği bildirildi.

akpli cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ismet yılmaz akp grubu grup başkanvekilleri chp lideri kemal kılıçdaroğlu konuşması el hareketi azarladı mustafa şentop