Erdoğan'dan Onur Şener Açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalıştığı mekanın çıkışında kamu görevlileri tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

Müzisyen Onur Şener geçtiğimiz hafta sonu Ankara Çayyolu'nda sahne aldığı mekanda, istek şarkıyı istenen şekilde çalmadığı gerekçesiyle çıkan tartışmada öldürülmüştü.

Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimi müessif adli vakalar üzerinden kamu kurumlarının, kamu görevlilerin hedef gösterilmesini de yanlış buluyoruz. Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir, ne insanidir, ne de vicdanidir" dedi.

Katillerin cezalandırılması için olayın takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, "Ama bunu yaparken maktûlün sevdiklerini yaralayan, acılarını daha da derinleştiren fevriliklerden de uzak duracağız. Bu konuda sanatçısından gazetecisine, siyasetsiçisinden sokaktaki vatandaşına kadar hepimize önemli sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

Katillerin ikisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, birinin ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de (TAI) çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu kişiler olayın ardından tutuklandı ve görevlerinden uzaklaştırıldı.

recep Tayyip Erdoğan erdoğan cumhurbaşkanı onur şener müzisyen açıklaması