Erdoğan'dan Tahıl Anlaşması Açıklaması: Biz Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine / Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine / Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci Rusya'nın tahil koridoru anlaşmasını askıya alması hakkında konuştu. 

Erdoğan, "Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle mütereddit davransa da insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, gıda krizinin en temel unsuru olduğu küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşandığını belirterek, "Dünya buğday üretiminin yaklaşık üçte biri Rusya ve Ukrayna tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu buğdayların açlık tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelere ulaştırılması konusunda gösterdiğimiz gayretin en yakın şahidi sizlersiniz" diye konuştu. Erdoğan, "İstanbul'da kurduğumuz mekanizma ile 9 milyon ton tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. İnsanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

erdoğan tahıl anlaşması rusya ukrayna