Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Açıklaması: Fakir Fukara, Garip Guraba Ülkeleri Gözetmeliyiz

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'le görüşen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fakir fukara, garip guraba ülkelerin

Astana'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Putin'le görüştü.

Putin'le görüşmesi öncesinde konuşan Erdoğan, "TürkAkım gaz boru hattını bazı terör grupları patlatmaya çalıştı. Türkiye gaz tedarikinde Avrupa Birliği için önemli bir güzergah" dedi.

Erdoğan'dan Sinop Nükleer Santrali Açıklaması

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk türbininin 2023'ün ilk yarısında açılmasının dünyada ses getireceğini belirten Erdoğan, "İstanbul Mutabakatını güçlendirerek devam ettirmemiz, Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda kararlıyız" dedi. Rus diktatörü Putin'in "Rusya'nın nükleer santralidir" dediği Akkuyu ile ilgili konuşurken Sinop'u da işaret eden Erdoğan, "Sinop'la ilgili bir adım atılabilirse bu tabii çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır" diye konuştu.

"Garip Guraba Ülkeleri Gözetmeliyiz"

"Gerek tahıl, gerek gübre naklinde İstanbul Mutabakatı'nı güçlendirerek devam ettirmemiz ve Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden söylediğiniz gibi az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda bizler kararlıyız" diyen Erdoğan, "Bunu az gelişmiş ülkelere bu nakliyatı üzerimizden yaparız. Hatta bu ülkelerin isimlerini dahi belirlemede müşterek bir çalışma içerisinde olabiliriz. Bizim için gelişmiş ülkelerden çok özellikle fakir fukara, garip guraba ülkeleri bu süreç içerisinde gözetmemizdir. Bunu yapmamız da dünyada birçok dengeyi lehte çevirecektir diye düşünüyorum. Türkiye ile Rusya'nın bu süreç içerisinde atacağı adımlar inanıyorum ki belli çevreleri rahatsız ederken ama öbür tarafta az gelişmiş ülkeleri de mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.

erdoğan tahıl koridoru açıklaması fakir fukara garip guraba ülkeleri gözetmeliyiz putin