Erdoğan'dan Talimat: Kılıçdaroğlu'nun İddialarını Araştırın

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın elinde olmayan verilerin kendi ellerinde olduğunu söylemişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu iddiaların araştırılması talimatını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaç Suriyelinin vatandaş yapıldığını ve oy kullanacağını bildiklerini, YSK'nın elinde olmayan verilerin kendi ellerinde olduğunu söylemiş, çok fazla yabancı kökenli seçmen olmadığını belirterek "Tehlike yok" demişti.

Kılıçdaroğlu: Kaç Yabancının Oy Kullanacağını Biliyoruz, Tehlike Yok


Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının araştırılması talimatını verdi.

"Bu İddiaları Araştırın"

Erdoğan'ın "Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı" talimatı üzerine AKP kurmaylarının Kılıçdaroğlu'nun iddialarının hukuki boyutuyla ilgili araştırma yaparak Erdoğan'a sunum yapacakları bildirildi.

"Seçim Sathı Mailine Girdik"

Ayrıca Erdoğan'tın toplantıda "Bundan sonra daha çok arazide olacağız. Daha çok çalışacağız. Artık seçim sathı mailine girmiş olduk. Milletvekili adayları üzerinde çalışma yapın. Alternatif isimler oluşturun" dediği ve MKYK toplantılarına bundan sonra tüm bakanların katılmasını istediği öğrenildi.

CHP'nin Elindeki Verilerin Kaynağı Belli

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, konuya ilişkin Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamada, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a göre YSK'nın sistemi, her akşam UYAP üzerinden Mernis'ten seçmen yaşına gelmiş kişilerin verilerini çekerek eş zamanlı olarak Adres Kayıt Sistemi'ne işleniyor. Bu kişilerin Türk vatandaşlığını sonradan kazanıp kazanmadığına dair verileri sorgulama yetkisi YSK'da yok fakat bilgiler içerisinde söz konusu seçmenlerin sonradan vatandaşlık aldıklarını gösterebilecek ayrıntılar mevcut. Ve ilgili kanun, seçime girme yeterliliği kazanmış olan partilere yılda iki defa -bedelini ödeyerek- bu bilgilere erişme hakkı tanıyor. CHP elindeki verileri, bu bilgileri düzenli olarak alarak oluşturdu.

YSK'da Olmayıp Kılıçdaroğlu'nun Elinde Olan Bilgilerin Kaynağı Ne?

erdoğan recep Tayyip Erdoğan talimat kemal kılıçdaroğlu iddialarını araştırın ysk verileri var elimizde suriyeli yabancı vatandaş yapılan seçmen