Erdoğan'dan Ticari Araç Yenileyenlere ÖTV Muafiyeti Açıklaması

TAKİP ET

"Esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek."

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik'teki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün Temel Atma Töreni'nde konuştu.

TOGG'un bir teknoloji hamlesi olduğunu ileri süren Erdoğan, "TOGG sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece TOGG'ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdem var" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Milletimizin canını yakan enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Üretim maliyetleriyle ilgisi olmayan aşırı fiyat artışlarının gerisindeki açgözlülerden hesap soracağız. Ülkemizin sanayisini, tarımını, enerjisini, altyapısını büyütmeden soframıza koyduğumuz ekmeği büyütemeyiz. Türkiye Yüzyılı'yla işte bunu başaracağız."

Erdoğan, evlerinde imal ettiği ürünleri satan kişilerin de vergi muafiyeti kapsamına alındığını duyurdu ve muafiyet kapsamını 320 bin liradan 700 bin liraya çıkardıklarını ifade etti.

erdoğan ötv ötv muafiyeti ticari araç