Erdoğan'dan Türk Ordusuna İftira Atan Kürtçü Şebnem Korur Fincancı Hakkında Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni "kimyasal silah" iftirasıyla hedef alan Kürtçü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya da değindi.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Kürtçü propagandayla tanınan başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) "kimyasal silah" iftirası atmıştı.

Türk Ordusu, Kürtçülerin 'Kimyasal Silah' Suçlamasını Yalanladı

"Gerekirse Yasal Düzenlemeyle Bu İsmi Değiştireceğiz"

Şebnem Korur Fincancı'yla ilgili "Yargı harekete geçmiştir" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı'yla ilgili yargı harekete geçmiştir.

Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değiştirilmesini sağlayacağız.

"Böyle Bir Şahsın, Adı 'Türk' İle Başlayan Kurumun Başında Olmasının Herkesi Rahatsız Ettiğine İnanıyorum"

Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adı 'Türk'le başlayan kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır.

Bakanlara Meslek Örgütleri Talimatı

Bu çerçevede kabine toplantımızda ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdim. 

Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız."

erdoğan türk ordusunu hedef alan şebnem korur fincancı ilişkin açıklama