Erdoğan'dan Van'da Yaşananlara İlk Yorum: Her Kim Vandallığı Hak Arama Yolu Olarak Görürse Karşısında Devletimizin Çelik Yumruğunu Bulacaktır

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Mensupları ile İftar Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 'Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Mensupları ile İftar Programı'nda konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan Van'da yaşanan olayları işaret ederek şunları söyledi: 

"Her kim vandallığı bir hak arama yolu olarak görürse dün olduğu gibi yine karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır."

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye'nin herkesin vatanı olduğu vurgusunu yaptı. Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bazı illerimizde bölücü örgütün provokasyonlarını emniyet mensuplarımızın müdahalesi ile boşa çıkardık. Bölücü terör örgütünü bitme noktasına getirdik. PKK-DEAŞ terör örgütlerini sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Attığımız bu olumlu adımları inşallah azimle sürdüreceğiz.

Özellikle dün akşamdan itibaren bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Emniyet güçlerimiz müdahalede bulunarak bunun büyümesini engellemişlerdir.

Şu gerçeği herkesin kabullenmesi önem taşıyor; Türkiye hangi kökene, partiye mensup olursa olsun 85 milyonun ortak yuvasıdır, vatanıdır."

"Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz ama milletin imkanlarını dağdaki teröristlere peşkeş çekmelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda düzensiz göç sorununa değindi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede de kapsamlı adımlar atmayı sürdüreceğiz."

 

recep tayyip erdoğan akp açıklama van vandallık düzensiz göç türkiye seçimler