Erdoğan'dan Yeni "U" Dönüşü: Beşar Esad ile Görüşmeye Kapalı Değiliz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretleri öncesi basın toplantısı düzenledi.

Köklü tarihi ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Körfez ülkeleri ile ilişkilerimizde son dönemde önemli mesafeler kaydettik. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bu kardeşlerimizin maddi, manevi her türlü desteğini yanımızda gördük.

BOTAŞ, THY ve TCDD'nin satılacağı öne sürülmüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu değildir" açıklamasını yapmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Körfez ülkelerine ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan'ın BOTAŞ'ın satılacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan BOTAŞ'ın satılmayacağını belirterek "'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan ziyaretimizin ilk durağı olan Cidde'ye hareket edeceğiz.

Bu vesileyle bu dost ve kardeş ülkelerden konteyner temininden insani yardıma kadar pek çok alanda Türkiye ile tam bir dayanışma sergilediler.

Biliyorsunuz, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla drama yol açmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Birinci yılına girmek üzere olduğumuz Karadeniz girişimi önemli bir diplomatik başarı olarak şimdiden tarihe geçmiştir.

Sayın Putin'in tahıl anlaşması konusunda devamını istediğine inanıyorum. Seyahatten döner dönmez sayın Putin’le görüşmemizi yapacağız. Rus tahıl ticaretinin nasıl yapacağımızı konuşacağız.

Ülkemizi saran yangınlar dünden beri devam ediyor. Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmelerde çalışmaların son derece dikkatle devam ettiğini söyleyebilirim. Rusya ile görüşme yapıp onlardan büyük gövdeli yangın söndürme uçaklarından temin edeceğiz.

İstanbul'da tahıl koridorunu yöneten ekip var. Bugün ise dışişleri bakanımız muhatabıyla görüşme yapacak ve temenni ediyorum süratle aralık vermeden devam edeceğiz. Belki bu arada biz de ağustosu beklemeden sayın Putin ile telefon konuşmasıyla adımlarımızı atarız.

Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Bu dörtlü zirveler yapılmaya devam edilsin ama biz Beşar Esad ile de görüşmeye açığız. Tüm mesele onların bize karşı olan tutumu. Onların istediği bizim Kuzey Suriye'den çıkmamız teröristler varken nasıl çıkabiliriz. Adil yaklaşımla bunları halledebiliriz.

 

Recep Tayyip Erdoğan BOTAŞ Suriye Beşar Esad