Erdoğan: Demirtaş'ın Kürtlükle Alakası Var mı? Bu Adam Kürt Değil

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçü terör örgütü PKK'yla olan bağıyla bilinen HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kürt olmadığını" söyledi.

T24'ün haberine göre Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ tarafından inşa edilen 1525 konut, 17 iş yeri, bir cami, büyükşehir yatırımları ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçü HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kürt olmadığını" savundu.

Erdoğan, "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu Adam Kürt Değil"

"7 ay sonra yapılacak seçimlerde bunlara bütün bunların hesabını sormaya var mıyız? Yasin Börü evladımızı Diyarbakır Caddesi’nde şehit eden alçaklar bunlar değil mi? Ah, ah… İşte bunun hesabını Diyarbakırlı kardeşlerim Allah’ın izniyle soracaklar.

Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor.

Şu anda bir tane eş başkanları var, Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Bunların hesabını inanıyorum ki benim Diyarbakırlı kardeşlerim soracaklar."

erdoğan demirtaş kürtlükle alakası var mı bu adam kürt değil