Erdoğan Diğer Partilere Geçişi Engellemeye Çalışıyor: 'Kritik İsimle Buluşmayı Arzuluyor'

TAKİP ET

Barış Pehlivan, Babacan ve Davutoğlu'nun ayrılığı sonrası AKP'de yaşananlara ilişkin dikkat çekici bilgiler aktardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Vefa buluşması" adıyla eski AKP'li milletvekilleriyle yaptığı toplantıda söylediği "İnsan kendi evine sahip çıkmak için herhalde davet beklemez. Algı operasyonlarının yürütüldüğü bir dönemde sizleri bir kez daha saflarımızı sıkılaştırmaya davet ediyorum. AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardeşimin Türkiye’nin son 20 yılında elde edilen her bir kazanımda, her bir başarıda, her bir zaferde payı vardır, katkısı vardır, rolü vardır, hakkı vardır" sözlerini aktaran Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, toplantıya ilişkin "Türkiye’nin koşar adım seçime gittiğinin işaretlerinden biriydi" değerlendirmesinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski yol arkadaşlarıyla buluşmalarına devam edeceğini duyduğunu belirten Pehlivan, "Hatta ve hatta, şu sıralar sessiz kalan çok kritik bir isimle buluşmayı arzuluyor" dedi.

"Erdoğan Birlikte Verilen Fotoğraf Karesiyle DEVA ve Gelecek'e Kaçışın Önünü Tutmayı Amaçlıyor"

"Bir dönem üst düzey görev yapmış, iki tarafın da ortak tanıdığı eski bir bürokrat da Erdoğan’ın bu buluşma isteği için aracı olmaya soyunmuş" diyen Pehlivan, "Taraflar sır gibi saklıyor, sadece bir avuç kişi biliyor. İki cepheden 'olabilir' diyen de 'doğru değil' diyen de var. Eğer gerçekleşirse Erdoğan birlikte verilen fotoğraf karesiyle iki partiye, yani DEVA’ya ve Gelecek’e kaçışın önünü tutmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

O İsim Gül mü?

Erdoğan'ın görüşmeyi arzuladığı ismin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu iddiasını aktaran Pehlivan, Gül cephesinin "Böyle bir durum yok" diye yanıtladığını aktardı.

Pehlivan, Cumhuriyet'teki yazısında "Ramazan ayında sürpriz bir iftar buluşması görürseniz, bu satırları hatırlayın" dedi.

erdoğan diğer partilere geçişi engellemeye çalışıyor kritik isimle buluşmayı arzuluyor barış pehlivan abdullah gül