'Erdoğan Dondurmayı Yalayarak Yedi' Diyen Bayraktaroğlu'na 1 Yıl 20 Gün Hapis Cezası

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dondurma yeme tarzını yorumlayan Memduh Bayraktaroğlu 1 yıl 20 gün hapse mahkum edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus diktatörü Vladimir Putin'le birlikte dondurma yediği anları yorumlayan Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu, "Erdoğan dondurmayı yalayarak yedi" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerinden dolayı yargılanan Memduh Bayraktaroğlu, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 20 gün hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Bu dosyadan mahkum olursa cezaevine elinde dondurma külahıyla ve dondurmasını yalayarak gireceğini belirten Bayraktaroğlu, toplamda 2 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası olduğunu ve arkasının geleceğinin kesin olduğunu söyledi.

Okurlarından kendisi için dua etmelerini isteyen Bayraktaroğlu, "Niçin mi?.. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hapse girmem için… Biliyorsunuz… Bu ülkede… Böyle absürt suçlamalarla hapse atılanlar… Başbakan ve hatta cumhurbaşkanı bile oluyorlar…  Ben de bir an önce girip çıkarım… Ve sonra da seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olurum…  Ve inanın… Kesin kazanırım… Zira… Üniversite diplomam hakiki… Ve dört yıllık… Ve sahiden: Ekonomistim… Yalancıktan değil…"

erdoğan dondurmayı yalayarak yedi diyen memduh bayraktaroğlu 1 yıl 20 gün hapis cezası