Erdoğan: Dünya Savaşı'nda Filistinlilerin 'Önemli Bir Kısmı' Düşmanın Yanında Yer Almamıştır

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, salgın süresince vatandaşa 134 milyar TL destek ödemesi yapıldığını ileri sürdü. Bir dizi destek paketi açıklayan Erdoğan, Geçtiğimiz günlerde yurttaştan "helallik" istemiş, sonrasın yükselen büyük tepkiler, sosyal medyaya yansıyarak #HelalEtmiyorum etiketi "trend topic" olmuştu.

"Görüldüğü gibi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş rakamlara ulaşan destek paketleriyle insanlarımızın tamamının yanında yer aldık, almayı da sürdürüyoruz. Buna rağmen sıkıntı yaşayanlar olmamış mıdır? Muhakkak olmuştur. Ancak dünyadaki ve bölgedeki örnekleriyle mukayese edildiğinde Türkiye'nin hem vatandaşlarına hem de iş dünyasına en ciddi ve etkin destekleri sağlayan ülke olduğu bir hakikattir, üstelik bunu biz söylemiyoruz uluslararası kuruluşlar ifade ediyor" diyen AKP Genel Başkanı'nın bu uluslararası kuruluşlardan neyi kastettiği ise merak konusu.

Helallik talebini yineleyen Erdoğan, "Tüm bu gayretlerimize rağmen gönlü buruk kalan vatandaşlarımız varsa, onlardan helallik istememiz de inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir" dedi.

Erdoğan, "Eğer işimizi doğru yapmışsak takdirini milletimizden göreceğiz, yanlışımız veya eksiğimiz olmuşsa da hesabını milletimize vereceğiz" diyerek yaklaşan seçimleri işaret etti.

Erdoğan ayrıca, PKK'nın Suriye Sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Sedat Peker'in açıklamalarını akla getiren sözler sarf eden Erdoğan, "Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Siyaset mühendisliği eski Türkiye'nin hastalığıdır, eski Türkiye'nin hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar" dedi.

Birinci Dünya Savaşı'nda Filistinli Arapların "önemli bir kısmının" Osmanlı'ya ihanet etmediğini iddia eden Erdoğan, Filistinlilerin Türklerin yanında yer aldığını savundu ve "Kudüs nöbetimizi devam ettireceğiz" dedi. 

Türkiye'nin Kudüs'te iki devletli çözümü savunduğunu belirten Erdoğan, perşembe günü toplanacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda sorunun çözümü için bir adım atılmasını beklediklerini ifade etti.

Erdoğan Dünya Savaşı'nda Filistinlilerin Önemli Bir Kısmı Düşmanın Yanında Yer Almamıştır