Erdoğan: Dünyanın Dört Bir Yanından Milyonu Bulan İnsan Tedavi İçin Ülkemize Geliyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan itiraf gibi bir açıklama geldi.

Türk sağlık sistemi çöküşün eşiğinde. MHRS üzerinden randevu bulmak, bilhassa büyükşehirlerde imkansız hale geldi. Vatandaşlar MHRS üzerinden randevu bulamazken Sağlık Bakanlığı ise ambulans uçakla Avrupa'dan tedavisi olmayan hastalıklara tutulmuş kimseleri getirerek şov yapma gayretinden taviz vermiyor.

'MHRS Resmen Çökmüş, Ne Yakın Tarihe Ne de Yakın Bir İlçeye Randevu Alınamıyor'


Sağlık sistemi giderek zor bir duruma girerken bu duruma sebep olan doktor istifalarını getiren sağlıkta şiddet sürmesine karşın herhangi bir tedbir alınmıyor, hükümet seyirci kalmaya devam ediyor.

Kars'ta İlin Tek Kalp ve Damar Cerrahı Görevi Başında Bıçaklandı

Günde 7 Hekim Yurt Dışına Çıkmak İçin Sicil Belgesi Alıyor


Bunun yanı sıra Türk lirasının aşırı değersiz olması nedeniyle yurt dışından pek çok insan, kendi ülkesinden daha ucuza geldiği için Türkiye'ye gelerek tedavi oluyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bili, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılışı'nda yaptığı konuşmada "Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi. Şimdi dünyanın dört bir yanından aynı amaçla sayıları milyonu bulan insan ülkemize geliyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde bir kadın ABD'den Türkiye'ye tedavi için gelmiş, Türkiye seyahatini paylaşan kadın ülkesinde 3 bin 100 dolar harcayacağı tedavi için Türkiye'ye geldiğini, yol masrafıyla birlikte tolamda bin 167 dolar ödediğini ifade etmişti.

erdoğan dünyanın dört bir yanından milyonu bulan insan tedavi için ülkemize geliyor türk lirası