Erdoğan, Durmuş Yılmaz'ı Hedef Aldı: Yol Göstericiliğine Soyundu, Hesaba Çekecekler

TAKİP ET

Pazar günü yaptığı konuşmada faizi düşürme vurgusunu yineleyip dolar kurunun 18 TL'yi görmesine sebep olduktan sonra pazartesi günü yaptığı konuşmayla doların tekrar 11 seviyesine düşmesine sebep olan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'ı hedef aldı.

Ekonomist olduğu iddiasındaki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi sürüklediği yeni ekonomi politikasında, dolar kuru 18 TL'ye kadar çıktı. Geçen pazartesi ise Erdoğan adeta bu politikadan dönüşünü açıkladığı bir tedbir paketi açıkladı. 

18 lirayı geçen dolar kuru 10 liraya kadar düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaşanan servet transferini adeta itiraf ederek "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" dedi. 


"Bur Bir Alım Fırsatıdır"


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kur korumalı TL mevduat programı açıkladığında, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, “Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Dolar kaldığı yerden devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'ı hedef gösterdi. Erdoğan, “Yol göstericiliğine soyuldu. Hesaba çekecekler. Şu anda milletvekilliği sebebiyle yırtar ama tazminatı da öder” ifadelerini kullandı. 


ATV, A Haber ve A Para ortak canlı yayınında konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

“(Kur korumalı TL mevduatı) Vatandaş şu anda iki garantiye sahip. Bir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki, Hazine. Yani vatandaşın kaybı olmayacak.

Fiyat indirimleri yapılmazsa bakanlıklarımız bunların üzerine gidecektir.

(Kur korumalı TL mevduatı) Vatandaş şu anda iki garantiye sahip. Bir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki, Hazine. Yani vatandaşın kaybı olmayacak.

Fiyat artışlarını devlet olarak takip ediyoruz.

Odalar ve Borsalar Birliği garip garip açıklamalar yapıyor. Başkaları da açıklamalar yapıyor. Bizi en çok üzen durum budur. Kimse, “Aşağıdan baskı alıp bu açıklamaları yapıyorum” diyemez. En büyük baskıyı gören her zaman hükümettir.

(Eski MB başkanı Durmuş Yılmaz) Yol göstericiliğine soyuldu. Hesaba çekecekler. Şu anda milletvekilliği sebebiyle yırtar ama tazminatı da öder.

Başbakanlığım döneminde faiz 4.7'ye kadar düşmüştü. Enflasyon da inmişti. Doğru orantılı olarak o da iniyor. Ne oldu? Gezi olayları patlak verdi."”

erdoğan durmuş yılmaz dolar kuru döviz hedef alma