Erdoğan: Ekosistemi Tahrip Eden Her Adımın Sonu Felakettir

TAKİP ET

Karadeniz'de yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, iktidarda olduğu süre boyunca yaptığı uygulamalara ters düşen sözler söyledi.

Türkiye sınırları içindeki ormanlık alanları inşaata açacak ihalelerin zirveye ulaştığı AKP iktidarı döneminde ekosistemin katledilmesini unutan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir'' dedi.

Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağışların ve HES'in sebep olduğu felakete ilişkin konuşma yapan Erdoğan, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 26 yeni fabrika ve altyapıların açılış töreninde kullandığı, ''Vahşi büyüme yerine her alanda merhametli büyüme prensibini gözetmemiz gerektiğine inanıyorum" ifadeleriyle dikkat çekti.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası ortaya atılan ''HES patlamadı'' iddialarının ardından bölgeye giderek çektiği videoyu paylaşmış ve ''Şu arkamda Bozkurt’un üzerine kurulmuş olan HES’in regülatörünü ve beton iletim kanallarını görüyorsunuz. Aşırı yağış dolayısıyla bu dağlardaki küçücük küçücük vadilerde biriken sular buraya doğru hızla akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş. Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormanda kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanalını da alarak Bozkurt’a kadar inmiş'' notunu düşmüştü.

 

 

 

 

erdoğan ekosistem zarar konuşma sel kastamonu