Erdoğan, Esad'la Telefonda Görüşebilir İddiası

TAKİP ET

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye diktatörü Beşar Esad ile telefonda görüşebilir.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Suriye diktatörü Beşar Esad ile bir telefon görüşmesi yapabileceği iddia edildi.

İktidar yandaşı Türkiye Gazetesi'nin haberinde, "Ankara’nın 'Henüz erken' dediği Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydediliyor" bilgisine yer verildi.


Esad'ın Akıl Hocası Türkiye'ye Geldi


Öte yandan "Esad'ın akıl hocası" olarak nitelendirilen Meclisi Millî Üyesi Ali Ahmet Said (Adonis) İsbir'in Türkiye’ye geldiği iddia edildi.

Haberde, "Türk ve Suriye tarafında bir başka gelişme ise sivil görüşme trafiği ile ilgili her iki ülke yönetiminin de bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçmesi oldu" ifadeleri yer aldı.


Rusya'dan Açıklama


İşgalci Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise bugün yaptığı açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye diktatörü Beşar Esad'la telefonda görüşeceğine dair haberlerin Ankara veya Şam'a sorulması gerektiğini söyledi.
 

esad erdoğan görüşme türkiye gazetesi suriye