Erdoğan, Esad ve Putin Özbekistan'da Bir Araya Gelebilir

TAKİP ET

İran basını, Rus diktatörü Putin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye diktatörü Beşar Esad'ın Özbekistan'da bir araya gelebileceğini yazdı.

İran'ın faşist molla rejimine yakınlığıyla bilinen Tasnim haber ajansı, Rus diktatörü Putin, Suriye diktatörü Esad ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan'da bir araya gelebileceğini yazdı.

Şangay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'nin Özbekistan'ın başkenti Semerkant'ta düzenlenmesi kararlaştırıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Putin'in özel davetlisi olarak 15-16 Eylül'de Semerkant'ta düzenlenecek olan zirveye katılacak. Ayrıca Esad'ın da zirveye davet edildiği belirtiliyor.

AKP'nin Son Dönüşü

Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana Beşar Esad diktasını devirmeye yönelik tüm girişimlere destek veren AKP, bir süredir 180 derecelik bir açıyla söylem değiştirdi. AKP'li pek çok üst düzey yöneticinin açıklamalarının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Esad'ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok" şeklinde bir açıklama yaptı.
 

Erdoğan: Bizim Esad'ı Yenmek, Yenmemek Gibi Bir Derdimiz Yok


Daha önce kavga ettiği Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve Suudi Arabistan gibi pek çok ülkeyle büyük tavizler vererek yeniden ilişkiler kuran Erdoğan'ın Esad'la da aynı tavrı göstererek barışması olası görünüyor.

AKP İktidarının Suriye Açılımı: Ticaret Bakanlığı Esad İçin 'Halk Tarafından Seçilen Başkan' İfadesini Kullandı

erdoğan esad putin özbekistan bir araya gelebilir suriye türkiye rusya şangay işbirliği örgütü