Erdoğan, Faruk Çelik'i Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olarak Atayacak İddiası

TAKİP ET

Kısa süre önce Faruk Çelik'in İçişleri Bakanı olarak atanacağı iddia edilmişti. Gazeteci Barış Yarkadaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın Faruk Çelik'i Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak tayin edeceğini iddia etti.

Bir süre önce, eski bakanlardan Faruk Çelik'in Süleyman Soylu yerine İçişleri Bakanı olarak atanacağı iddiası öne sürülmüştü.

TV100'deki köşesinde kaleme aldığı yazıda Faruk Çelik'e ilişkin yeni bir iddia ortaya atan gazeteci Barış Yarkadaş, "Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine bir cumhurbaşkanı yardımcısı daha atayabileceği bu ismin ise deneyimli siyasetçi Faruk Çelik olduğu söyleniyor" dedi.

"Alevi Açılımı" Toplantısına da Davetliydi

Faruk Çelik'in Erdoğan'ın "Alevi açılımı" toplantısına davet edilen isimlerden biri olduğunu belirten Yarkadaş, "Alevi inancına mensup yurttaşlarımızla diyalogları iyi olan Çelik, ardından ise yine Erdoğan tarafından TÜGVA Genel Kurulu’na davet edildi. AKP’li Çelik, burada AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve AKP’nin üst düzey isimleriyle fotoğraf verdi" ifadelerini kullandı.

"Çelik İkinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olabilir"

Yarkadaş yazısında "AKP kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan bu hafta içinde ‘mini kabine’ toplayıp Çelik’i ikinci yardımcısı olarak atadığını açıklayabilir. Çelik’in atanması halinde 'Siyasi İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olması ve özellikle Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik çalışmalar yapması bekleniyor" iddiasını öne sürdü.

Barış Yarkadaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Soylu'nun İstifası 'Çalışma Bakanlığı Dönemiyle Tehdit Edilerek' Engellendi İddiası

erdoğan recep Tayyip Erdoğan faruk çelik cumhurbaşkanı yardımcısı fuat oktay bakan içişleri bakanı süleyman soylu atayacak iddiası görevlendirdi