Erdoğan Filistin, Suriye Dedi Çin Korkusundan Doğu Türkistan Diyemedi

TAKİP ET

AKP'li Erdoğan, ramazan kutlaması yaptığı konuşmasında Filistinli, Arakanlı, Yemenli ve Suriyeli mültecilere sahip çıkma mesajı verirken yakın ilişki yürüttüğü zalim Çin'in işkenceleri altında yaşamak zorunda bırakılan ve bir kısmı Türkiye'ye sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini sözde bile olsa zikretmedi.

AKP'nin Twitter hesabından yayımlanan videoda, ramazan ayının gelişi münasebetiyle bir kutlama konuşması yapan Erdoğan, dünya Müslümanlarını sayıp yardım çağrısı yaparken Türk Müslüman Uygurları unuttu yahut Çin emperyalizmi ile yakın temasları sonucu oluşan borçluluk hissi Doğu Türkistan'ı zikretmesine engel oldu.

Erdoğan konuşmasında, "Zulümle, yoksullukla mücadele eden Filistinli mültecilere, Arakanlı, Yemenli, Suriyeli muhacirlere de sahip çıkmanın gayretinde olmalıyız" ifadelerini kullanırken kardeş ve mazlum olarak nitelendirdiği milletlerin arasına Uygurları katmadı.

doğu türkistan uygur çin zulmü filistinli arakanlı suriyeli yemenli yemen suriye arakan filistin erdoğan uygur erdoğan doğu türkistan erdoğan çin erdoğan cinping erdoğan jinping ak parti uygur akp uygur ak pa