Erdoğan Fransız Mallarına Boykot Çağrısı Yaptı

TAKİP ET

Fransa ile yaşanan gerginlikler devam ederken Erdoğan, Fransız ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuşan Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ile İslam dünyası arasında islamofobi tartışmaları devam ederken Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı.

Erdoğan, "İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyorum. Batı'da yükselen İslam karışıklığı bugün artık kitabımıza, peygamberimize topyekun bir saldırıya dönüşmüştür. Nasıl Fransa’da Türk markalı mal satın alınmayın deniyorsa ben de şimdi milletimi sesleniyorum. Sakın Fransız markalarını satın almayın" dedi.

Fransa'da bir öğretmenin İslam Peygamberi Muhammed'in karikatürünü öğrencilerine göstermesi üzerine kafasının kesilmesinin ardından Fransa'da radikal islamcılara yönelik soruşturmalar ve güvenlik önlemleri artmıştı. İslam dünyası Fransız mallarını boykot ederken bugün Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan da halkı Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı.

fransa erdoğan fransız mallarına boykot emmanuel macron fransız ürünlerini almayın dedi fransız markaları türkiye boykota katıldı islamofobi fransada başı kesilen öğretmen radikal islam islam dünyası erdoğan da boy