Erdoğan Gazetecilerin Sorularını Kağıttan Okuyarak Yanıtladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını kağıttan okuyarak cevapladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını canlı yayında kağıttan okuyarak cevapladı.

"Prompter"larla arası oldukça iyi olan Erdoğan daha önce de canlı yayında kurulan dev ekranda akıtılan yazıları okumuş, bununla da yetinmeyerek yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi'den fısıltıyla sufle almıştı.

Söz konusu basın toplantısının görüntülerinde Erdoğan'ın Sabah gazetesinden Zeynel Yaman'ın anketlerle ilgili bir sorusunu kağıttan okuyarak cevapladığı, cevabına "Değerli arkadaşlarım" diyerek başladığı görülüyor.

Angola'ya seyahatinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bürokratları kanunsuz emirlere uymamaya çağıran açıklamasını "Bu açıklama tabii CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Tabii bu CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı da değildir. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar ne devlet yönetiminin ne milli iradenin ne de demokrasinin ne olduğunu biliyorlar. Bunlardan tamamıyla uzak bir yapının maalesef tezahürü" şeklinde yorumladı.

Kılıçdaroğlu'nun Açıklaması Suç

"Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım aynı zamanda açıkça bir suçtur" diyen Erdoğan, "Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Bir taraftan kalkıyorsun öğretmenleri tehdit ediyorsun. Bir taraftan memurları tehdit ediyorsun. Yeri geliyor polisi, yeri geliyor yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya? Böyle bir şeyi nasıl yaparsın? Bugüne kadar AKP zihniyetinden şu 19-20 yıl içerisinde böyle bir şey duydun mu? Yerel seçimlerde iş başına geldiniz. Belediyeleri boşaltıyorsunuz. Ve bütün bunlar olurken AK Parti iktidarı elindeki gücü size karşı bu şekilde düşündü, böyle bir adım attı mı? Hayır. Gerçi Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerini hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi de bu değildir. Daha önce, yine söylüyorum, hakimlerden başladı, polislere, öğretmenlere kadar pek çok kamu görevlisine kendi aklınca tehditler savurdu. Şimdi bir de tarih veriyor. Ve yarın pazartesi. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım. Göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal, bu alan boş değil. Ve bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öğretmeninin, bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır" ifadelerini kullandı.

Anketler Manipülasyon

"Değerli arkadaşlarım özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada" diyen Erdoğan, "Bu tür anketlerde manipülasyonlardan ciddi manada bıktık. Gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını ayaklar altına alacak anketlerdir. Anket şirketlerine güvenimin kalmadığını daha önce açıklamıştık. Birçok anket şirketi bu işin ticaretini yapar hale geldi. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çıkardılar. Son seçimde bırakın sonuçlarını bileni yakın tahminde bulunan bile çıkmadı. Anketlerle algı operasyonuna devam ediyorlar. Cumhur İttifakı'nı ellerden geldiğince küçük göstermenin gayreti içindeler. Türkiye'de seçim konusu açılınca bir kesim bilinçli olarak anketleri öne çıkarıyor. Milletin gönlüne giremeyenler yalan yanlış anketlerle milleti yönlendirebileceklerini sanıyorlar. Muhalefetin hangi eseri var da milletime 'şurada şunu yaptık' diyebilecekleri bir eser var mı? Benim milletim bunları görmüyor mu sanıyorsunuz. Sandık yatırımların aynasıdır. Millet, AKP'ye inşallah 2023'te yoluna devam diyecektir. Milletimizin balon anketlere cevabı en güzel şekilde vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan Gazetecilerin Sorularını Kağıttan Okuyarak Yanıtladı Kılıçdaroğlu'nun Açıklaması Suç Anketler Manipülasyon