Erdoğan, Genel Seçim Sonrasındaki Sürece İlişkin Olarak Muhalefeti Eleştirdi: Suçu Vatandaşa ve CHP Adayı Zata Yıkıp Kendilerini Temize Çıkardılar

TAKİP ET

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile muhalefeti eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere doğru giderken partisinin oy oranını yeterli bulmadığını söyledi ve aynı zamanda muhalefeti eleştirdi.

'Suçu Vatandaşa ve CHP Adayı Zata Yıkıp Kendilerini Temize Çıkardılar'

Paylaşımında 2023 Genel Seçimleri'ne yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, muhalefetin seçim sonrasında yaşadığı sürece yönelik eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Hangi kökene, meşrebe, fikre, siyasi görüşe mensup olursa olsun her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır.

Bizim siyaset geleneğimizde, beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete yüklemek yoktur.

Biz eksik varsa kendimizde arar, hata varsa yine kendimize bakarız. Muhalefet cenahı ise bırakın kazandıkları bir seçimi, yenildikleri seçim sonrasında bile kendilerini sorgulamaz, hesaba çekmezler.

Her zaman bir günah keçisi bulup hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ederler. Mayıs seçimlerinden sonra da yine aynısını yaptılar.

Suçu vatandaşa ve CHP adayı zata yıkıp kendilerini temize çıkardılar. Biz ise kazanmış olmamıza rağmen bu seçimde aldığımız oyu yeterli görmüyoruz.

Sandık sonucunu daha fazla insanımıza ulaşmamız gerektiği şeklinde okuyoruz. Önümüzdeki mahallî idareler seçimlerinde inşallah bunu yapacağız.

31 Mart’ta milletimizle el ele verip eser ve hizmet siyasetini zirveye çıkartacağız.''

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Genel Seçim yerel seçim AKP CHP eleştiri