Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemcilerine yine ağzına geleni söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemcilerine yönelik hakaretler sıraladı.

"Tarihimize Gezi olayları adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Olaylar İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti.

Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda Türkiye'nin hükumetini, milli projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü.

Camide İçki İçildi Yalanını Tekrar Etti: Bunlar Sürtük!

Düşünün Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler evet, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük! Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir? Böyle bir şey yok.

Kamu binalarının, polis araçlarının, ambulansların, iş yerlerinin, sivil araçların, belediye otobüslerinin, sokakların, parkların yakılıp yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz da tarih de yazacaktır.

Bay Kemal orada mıydı? Oradaydı. Niye? Çünkü başı çeken oydu. Bunlardan bu millete, bu vatana hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber. Çünkü kendileri de terör sevici. 

"Bunlar Beşinci Kol Elemanlarıydı"

Siz bakmayın birilerinin Gezi olaylarının arkasındaki karanlık tiplere demokrasi kahramanı muamelesi yaptığına. Bunların hepsi de yaptıkları ihanetin bilincinde olan beşinci kol elemanlarıydı.

Dün 15 Temmuz şehitleri köprüsüne çıkıp görevini yapan polislere hakaret ederek, fiziki saldırı yaparak pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan bu siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka ve milletimize verecektir.

Bu ne densizliktir? Bu ne edepsizliktir! Devletin polisine görevini yaparken yaptıklar iş, 'Ben milletvekiliyim', sen milletvekili olsan ne yazar ya! Bir defa Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırmazlar! Ne oldu? Asamadın. Ayrıca hukuk önünde bunun hesabını vereceksiniz."

recep Tayyip Erdoğan gezi protestocularına sürtük dedi camide içki içildi yalanını yineledi