Erdoğan 'Güvenlik Sorunu' Nedeniyle COP26'ya Gitmedi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, programına göre Roma'dan sonra COP26 zirvesi için Glasgow'a geçmesi gerekirken seyahatini yarıda keserek yurda döndü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Roma'da yaptığı görüşmelerin aradından İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek olan COP26 iklim zirvesine katılması beklenirken yurda dönme kararı aldı.

Reuters'a konuşan iki anonim Türk yetkilinin verdiği bilgilere göre AKP'li Cumhurbaşkanı, İngiltere'nin güvenlik düzenlemeleri konusundaki talepleri yerine getirmemesi nedeniyle COP26'ya katılma planlarını iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan programda yer almamasına rağmen gerçekleştirilecek geri dönüş için hiçbir sebep açıklanmazken Reuters'a isminin açıklanmaması şartıyla beyanat veren bir yetkili, Erdoğan'ın toplantıya katılımına ilişkin protokol sorunları olduğunu söyledi. Bir diğer yetkili ise İngiltere'nin Türkiye'nin protokol ve güvenlik konusunda ileri sürdüğü talepleri yerine getirmediğini belirtti.

Yetkili, "Cumhurbaşkanı böyle bir karar verdi zira güvenlik için gereken araç sayısı ve güvenlikle ilgili diğer bazı taleplerimiz tam olarak yerine getirilmedi" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve maiyetini taşıyan "TUR" uçağının 31 Ekim gecesi 00.20'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı bildirilmişti.

Erdoğan Güvenlik Sorunu Nedeniyle COP26'ya Gitmedi