Erdoğan, Halkın Ekonomiden Memnun Olduğunu Düşünüyor

TAKİP ET

Ekonominin durumuyla ilgili görüşlerini AKP'li Cumhurbaşkanı'na aktardığını söyleyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Erdoğan'ın halkın ekonomik gidişattan memnun olduğunu söylediğini belirtti.  

Karar TV'ye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyareti değerlendirdi. Erdoğan ile daha önce en son üç yıl görüştüğünü dile getiren Karamollaoğlu, "Erdoğan oy kaybediyor, partisi oy kaybediyor, kendisine destek veren MHP de oy kaybediyor. Bir endişe içindeler" dedi.

"Kötü Niyet Görmüyorum"

Erdoğan'la görüşmesinde gündeme gelen koltuk kriziyle ilgili konuşan Karamollaoğlu, "Bizim bir sistemimiz vardır, misafir ev sahibine tabiidir, ben bunda kötü bir niyet olarak görmüyorum" dedi.

Erdoğan, Halkın Ekonomiden Memnun Olduğunu Düşünüyor

Ekonominin durumuyla ilgili görüşlerini AKP'li Cumhurbaşkanı'na aktardığını söyleyen Karamollaoğlu, Erdoğan'ın halkın ekonomik gidişattan memnun olduğunu söylediğini belirtti.  

Erdoğan ile görüşmesinde Karamollaoğlu'nu konuyu İbn-i Haldun'a getirdiğini ülkeler nasıl çöker, toplum nasıl zayıflar bunu ortaya koymuştur' şeklinde örnekler verdiğini belirtirken, kendisine Erdoğan'ın cevap olarak "onun için İbn-i Haldun Üniversitesi'ni kurdum" dediğini aktardı.

Erdoğan Doğalgaza Güveniyor

Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'de bulunan doğalgaza güveniyor" dedi.

"Seçim İttifakı Koalisyon Demek Değildir"

Millet İttifakı'nın bölünmesini doğru bulmadığının altını çizen Karamollaoğlu, "Bugünkü şartlar altında seçim ittifakı demek koalisyon demek değildir" dedi.

Karamollaoğlu, "Şu anki duruma göre İttifaklar şuan ki seçim kanununda ve anayasanın bir gereği, ittifak, yapamazsanız bir yere gidemezsiniz. İttifakların tamamı bu sistemin değişmesine yönelik olarak yapılıyor. İttifak yaptığınız zaman eğer iki blok halinde seçime gidilse iki blok denk oy alsa 300 civarı vekil çıkarır, illerdeki ufak tefek farklılık olur o kadar böyle gidileceğine karşı taraf ikiye üçe bölünse otomatikman yüzde elli olarak kendini koruyan parti diğerlerinden çok vekil çıkarır. Bir araya gelmeden üstesinden gelmek mümkün değil" dedi.

"Bir Araya Gelip Ülkenin Menfaatlerini Düşünmeliyiz"

Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Erdoğan sadece Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı, onunla irtibat kuran herkesi hedef alıyor bu mantıkta toplumun bazı kesimlerinde karşılık buluyor biz bu memleketin içinde herkesle irtibat kurabilmeliyiz, bunu kim neye yorumlarsa yorumlasın Kılıçdaroğlu'nun parti meclisine başörtülü bir görevli almasını önemli buluyorum. Helalleşelim diyor, Kudüs ile ilgili yaptığımız mitingdeki konuşması önemli biz bir araya gelip bu ülkenin menfaatlerini düşünmeliyiz

Dünyada da Türkiye'de de temel kriterler var huzur ve barış arzu ediliyor. Huzur ve barış insanların inançlarına imkan sağlanarak oluşur. Bizim devlet yönetimi için üç şartımız var işi ehline vermek, devlet yöneticileri şeffaf olmak zorunda, hesap görmek zorunda bunlar olmadan olmaz."

"İnancımızı İbadetlere, Geleneklere Hapsettik"

Karamollaoğlu, "Biz inancımızı bazı ibadetlere ve geleneklere hapsettik ama adalet, hoşgörü, liyakat, fikir, düşünme bunlardan uzaklaşıldı." değerlendirmesini yaptı.

Torunlarım İmam Hatip'i Bıraktı

Karamollaoğlu, "Benim bu çıkışımı İslam'a karşı tavır sergileyenler oldu. Ben İslamcı değilim müslümanım" dediğini belirten Karamollaoğlu, "Torunlarım bir kısmı yanlış uygulamalar yüzünden İmam Hatip'i bıraktı" dedi.

Erdoğan'da erken seçim düşüncesi olmadığını savunan Karamollaoğlu, 2022'nin sonu veya 2023'ün başında seçim beklediğini söyledi.

Erdoğan TÜİK'in Rakamlarına İnanıyor

TUİK'in enflasyon rakamlarını hükümete göre açıkladığını söyleyen Karamollaoğlu, Erdoğan'In buna inandığını belirtti.

"Ne pahasına olursa olsun helalleşmeyi bu devlet garip gureba ile yapmak zorundadır" diyen Karamollaoğlu, ekonomide yapılan yanlışlara değindi.

Seçime Ortak Adayla Girilmeli

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak şeklindeki soruyu Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun izlediği politikayı takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Karamollaoğlu, seçime ortak adayla girilmesi işi kolaylaştırır yorumunda bulundu. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki görüşleri üzerine "Seçime yakın isimler ortaya çıkar, karar verilir" değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, "Bir buçuk sene gibi bir zaman var biraz daha kısa olacağını düşünüyorum, Türkiye'nin daha farklı bir evreye dönüşeceğini, herkesin Türkiye'de huzur için azami çaba göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Aksaklıkların Üzerinde Durmadı

Erdoğan ile vedalaşırken 'görüşürüz' dedik şeklinde konuşan Karamollaoğu, Erdoğan'ın kendi kitabını imzalayarak hediye ettiğini söyledi.

Karamollaoğlu sözlerini tamamlarken görüşmeye her zaman açığım, herkesle görüşmeyi arzu ederim önemli olan hususlar yeni fikirlere açık olması, biraz daha dinlemesi, hoşgörülü olması dedi. Karamollaoğlu, Erdoğan'ın kendisini dinlediğini ancak aksaklıkların üzerinde durmadığını da belirtti.

erdoğan karamollaoğlu saray görüşme ekonomi enflasyon ortak aday seçim