Erdoğan Henüz Ortada Olmayan Yerli Aşıyla İlgili: Tüm İnsanlığa Sunacağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz ne zaman uygulamaya başlanacağı dahi belli olmayan yerli aşıyla ilgili "Tüm insanlığın istifadesine sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Nisan ayında hazır olacağını ümit ettiğini söylediği ancak sonrasında "ertelediği" yerli aşı hususunda açıklamalarda bulundu.

Gelişmekte Olan 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 10. zirve toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı ile ilgili, "Türkiye olarak insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı, 'kimsenin geride bırakılmaması' ilkesiyle tüm insanlığın istifadesine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Aşı meselesinde yetkili olarak açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Mart sonunda yaptığı konuşmada, "Bütün aşamalar başarılı bir şekilde tamamlanırsa sene sonunda 50 milyon doz kapasiteye sahip bir aşı adayımız elimizde olacak” demiş, hükümet kanadından gelen "ertelemeleri" sürdürmüştü.

D-8 zirvesinde konuşan Erdoğan ayrıca, “İslami finans kurumlarının likidite ihtiyaçlarını ve Müslüman coğrafyanın artan altyapı finansman ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak ve online platforma dayalı bir İslami Megabank fikrinin de yapılabilir olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Henüz Ortada Olmayan Yerli Aşıyla İlgili Tüm İnsanlığa Sunacağız