Erdoğan: Her Geçen Gün Daha İyiye Giden Bir Süreci Yaşıyoruz

TAKİP ET

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

Diyarbakır'da AKP İl Danışma Toplantısı'na katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyleyerek 'biz hangi ülkede yaşıyoruz' sorusunu akıllara getirdi. Sistemin Türkiye için faydalı olduğunu iddia eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz. Attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artırıyor. Bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor. Çok daha rahat adım atıyoruz" dedi. Erdoğan'ın son cümlesi sistemin amacını açıkça ortaya koydu. 

Yine CHP'yi Hedef Aldı

Erdoğan her konuşmasında olduğu gibi bu konuşmasında da CHP'yi hedef aldı. AKP'li isimlerin organize suç örgütleriyle iş birliği yapmasına değil de CHP'li isimlerin o örgütlerin itiraflarına güveniyor olmasına vurgu yapan Erdoğan, ''Yurt dışı mahreçli planların devreye alındığını görüyoruz. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyanlarında çok ciddi artış yaşanıyor. Nasıl 17/25 Aralık'ta FETÖ'nün sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de karanlık mecralardan medet ummaya başladılar. Organize suç örgütlerinden medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, ajans önlerine ne koyarsa onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taşeron basın yayın organlarını da yedeklerine alarak yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Taciz, tecavüz, hırsızlıkla yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar.

Demokrasimizi güçlendirecek, insanlarımızın kardeşliğini perçinleyecek tek bir önerileri, sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülke ve bölgenin gerçeklerinden habersizler. Neymiş Doğu masasıymış. Neredeydiniz? Biz bugüne kadar ne doğudan koptuk, ne güneydoğudan koptuk, devamlı buralarda olduk. Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yürütülen mücadeleden habersizler. At gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar.

Muhalefetin içinde bulunduğu siyasetsizlik cenderesi, bizim yükümüzü daha da ağırlaştırıyor. Biz siyaseti milletimiz için, milletimizle yapıyoruz. Gönül bağımızı sürekli canlı tutmamız gerekir. Siyaset de boşluk kabul etmez. 2023 Haziranına kadar kapı kapı dolaşmaya, çalışmaya var mıyız? Ulaşamadığımız, kapısını çalmadığımız her insanımızın vebali bizlerin üzerinedir. Gönüller kazanmak için çıktığımız bu yolda kimseyi dışlamamak, kızmamak, küsmemek temel prensibimizdir. Biz toprak gibi mütevazi olacağız'' şeklinde konuştu.

Afganistan Sorusunu Yanıtladı

Erdoğan, Türkiye'nin Afganistan'daki Hamid Karzai Havalimanı'nın işletmesi talebine ilişkin gelişmelere dair ABD ile devam eden görüşmelere yönelik soruya, ''Dün Savunma Bakanımız, Amerikan Savunma Bakanıyla görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika ile, bunun yanında NATO ile görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz, bunların kararlarını aldık ve NATO müzakerelerinde de sayın Biden ile şahsım gerek birebir görüşmemizde bunları konuştuk, gerekse heyetler arası görüşmede bunları konuştuk. En ideal şekliyle Afganistan'daki bu adımı inşallah atmış olacağız'' ifadeleriyle yanıt verdi.

Herkese 'Terörist' Diyen Erdoğan'dan ''Terörü Övmedikçe'' Vurgusu

Kendisine aykırı düşüncelere sahip tüm insanlara 'terörist' dediği için ülkenin büyük çoğunluğunu terörist ilan eden Erdoğan, partisinde terörü övmeyen herkese yer olduğunu belirterek, ''20 yıllık siyasi partinin içinde kendini dışlanmış hisseden, kalbi kırılanlar olabilir. Bize düşen, bu kardeşlerimizle iletişim kurarak yeniden davamıza kazandırmaktır. Biz milletin bağrından doğmuş, 84 milyonun her rengini temsil eden siyasi hareketiyiz. Terörü ve şiddeti övmedikçe her türlü fikre, düşünceye herkese yer vardır. Önümüzdeki dönemde yeni üyeler, yeni yol arkadaşlarıyla saflarımızı sıklaştırırken muhabbet iklimini daha da güçlendirmek zorundayız. Samimiyetle çalışırsak, insanımıza doğruları ulaştırırsak istikametimiz ve istiklalimiz aydınlıktır'' dedi.

Kurban Bayramı Tatili

Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini çok sevdiği halka sesleniş konuşmalarıyla yapacağını ifade ederek, ''Kurban Bayramı tatiliyle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10'la 9 gibi'' şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da Aşılanma İsteksizliği Var

Diyarbakırlıların Covid-19 aşısı yaptırmak istemediğini belirten Erdoğan, ''Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada da kademe sistemi de ayrıca yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech‘ten en son gelen bir miktar aşı var. Aynı şekilde Sinovac'tan yine bir miktar aşı geldi, geliyor. 

Diyarbakır'da aşılamadaki bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz ve vatandaşlarımızı aşı olma noktasında, aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, ben Diyarbakır'da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek, ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir. Şu an itibariyle çünkü oranda Diyarbakır'da biraz sıkıntımız var. Ama ben bunu aşacağımıza inanıyorum. Çünkü orta Anadolu, batı, buralarda oran gayet olumlu istikamette gelişiyor. Dolayısıyla Diyarbakır'ımızda da bu oranı süratle aşağı çekeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

recep tayyip erdoğan diyarbakır cumhurbaşkanı akp konuşma kurban bayramı tatili kaç gün hükümet sistemi kılıçdaroğlu sedat peker