Erdoğan Hukuku Hiçe Sayıyor: Edirne'deki En Büyük Hesabı İmralı'dakine Verecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bebek katili Abdullah Öcalan'a "hesap vereceğini" söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuku hiçe sayan açıklamalarına bir yenisini ekledi. 

Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan ve siyasi uzantısı HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında bir hesaplaşma olduğunu iddia eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş'ın Öcalan'a hesap vereceğini öne sürdü.

Türk yargısı tarafından yargılanıp cezalandırılan teröristlerin birbirileriyle "hesaplaşmalarından" bahsedilmesi tepki çekti.

Grup toplantısında AKP'nin açılım süreci dönemindeki müttefiki Kürtçü HDP'nin milletvekili Semra Güzel'in 2017'de öldürülen PKK'lı Kürtçü terörist Volkan Bora ile çekilmiş fotoğrafını gösteren Erdoğan, "İşte ortaklarınızdan bir tanesi, soyadı neyse, malum terör örgütlerinden birisiyle tutuşuyor ve resimler yayınlanıyor. Günlerdir bu resimleri hep izledik, izlediniz. Ne yazık ki PKK'nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda" diyerek muhalefete yüklendi.


"Hesaplaşmaları Var"


Erdoğan'ın konuşmasında, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı hedef alırken kullandığı ifadeler dikkat çekti.

"PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu" diyen Erdoğan, terör örgütü PKK lideri Öcalan'la Demirtaş arasında "hesaplaşma" olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" ifadelerini kullandı.

31 Mart Seçimleri sürecinde de bebek katili Öcalan'ın Cumhur İttifakı lehine mektubu yayımlanmıştı.

erdoğan akp imralı selahattin demirtaş hdp Semra Güzel