Erdoğan İBB'yi Hedef Aldı: İstanbul'a Bir Çivi Dahi Çakamadılar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB'yi hedef aldı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, İstabul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef aldı.

"Derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz" diyen Erdoğan, "Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Nerede eksik, sıkıntı, ihtiyaç varsa müdahale ediyor; yapmaktan çekinmiyoruz. Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı."

3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı" iddiasında bulunan Erdoğan, "Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek."

Seccade Meselesi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'seccade' fotoğrafı üzerinden hedef alan Erdoğan, "Artık uğurlamaya hazırlandığımız Ramazanınızı tebrik ediyorum. Birileri seccadenin üzerine ayakkabı ile basabilir. Ne yapalım; bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem" dedi.

erdoğan ibb istanbul kayaşehir metro hattı