Erdoğan'ın Ağzından 'Sürtük' Dediği Şarkısı İçin 14 Ay Ceza Almıştı: Erdoğan Vatandaşlara 'Sürtük' Dedi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi protestocularına "sürtük" demesinin yankıları sürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi protestocularına "sürtük" demişti.

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi


Konuşmasında camilerde içki içildiği yalanını yineleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha da ileri giderek Gezi olaylarında camilerin yıkıldığını iddia etti.

Erdoğan: Gezi Olaylarında Camilerimiz Yakıldı


Bunun ardından daha önce "sürtük" hakaretini kullanan bir kişinin bu sözü nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. 

'Sürtük' Diyene Daha Önce Hakaret Suçundan Ceza Verildiği Ortaya Çıktı


AKP'li isimler Erdoğan'ın bu sözü "dil sürçmesi" nedeniyle söylediğini umduklarını belirtirken Erdoğan'ın tam aksine bu sözü prompterdan okuduğu ortaya çıktı.

Üst Düzey AKP'li İsim: Temenni Ederim ki Cumhurbaşkanı 'Sürtük' İfadesini İrticalen Söylemiş Olsun

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sürtük' Kelimesini Prompterdan Okuduğu Ortaya Çıktı

Yazdığı Şarkıda Erdoğan'ın Ağzından "Sürtük" Dediği İçin Ceza Almıştı: Orkundk TamgaTürk'e Konuştu

"Orkundk" olarak bilinen YouTuber Orkun Doğanay Kömürgöz, internette yayımladığı 3 şarkı nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 14 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. "Allahım’a şükür bugün de başkanım", "İbanıma at" ve "Uzun enişteme diss" adlı şarkıları nedeniyle yargılanan Kömürgöz TamgaTürk'e yaptığı açıklamada, kendisine cezanın şarkısında geçen "sürtük" ifadesi nedeniyle ceza verildiğini söyledi.

Dava dosyasının hiçbir yerinde sözde cumhurbaşkanına hakaretin nerede olduğunun söylenmediğini ve savcının suçlamayı hakime sunarken hiçbir hukukçunun kabul edemeyeceği bir şekilde, sokak ağzıyla konuştuğunu belirten Kömürgöz, "Biz tekrar tekrar suçumuzun hangi cümle olduğunu sorduk ve savcı tarafından 'Bah buradaki şarkılar küfür işte neyini açıklayayım bap hepsi küfür” gibi bir ifadeyle karşılaştık" dedi.

"Bu 'Sürtük' Lafına Ceza Verdim"

Şarkıların Erdoğan'ın ağzından yazıldığı için Erdoğan'a hakaret anlamı taşıyamayacağını söylemediklerini belirten Kömürgöz, "Savunmamız bitti, dava sonu geldi, hakim cezayı açıkladı. Doğal olarak sordum tekrar 'Neye ceza verdiniz' diye. 'Ben hakaret suçu işlemişsem ettiğimi iddia ettiğiniz hakaret nedir? Bunu bilmek en doğal hakkım' dedim. Hakim kadın da dedi ki: 'Bunu söylemek zorunda değilim ama çok istedin, bu 'sürtük' lafına ceza verdim'"

Bunun yanı sıra Kömürgöz, daha önce benzer bir davada "sürtük" kelimesi nedeniyle bir kişinin para cezası aldığı ve Erdoğan'ın vatandaşlara benzer şekilde ceza ödemek zorunda kalıp kalamayacağına yönelik sorumuza cevaben "Sanmam" dedi.

recep Tayyip Erdoğan ağzından sürtük dediği şarkısı için 14 ay ceza almıştı erdoğan vatandaşlara dedi orkundk Orkun Doğanay Kömürgöz