Erdoğan'ın Asgari Ücret Açıklaması TBMM'yi Karıştırdı: 'İnsanları Ümitlendirip Çark Ediyorsunuz'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması TBMM'de tartışmalara neden oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada sürmekte olan asgari ücret tartışmalarına değinmiş ve "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu" demişti. 

Erdoğan'dan Asgari Ücrete Zam Açıklaması


Bunun ardından asgari ücrete zam konusu TBMM'de gündeme getirildi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun asgari ücretlilerin durumunun ele alınacağını söylediğini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bugün Erdoğan bunun doğru olmadığını söylüyor. 3-4 ay önce de ‘Emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözeriz’ dedi. İnsanlar hayat pahalılığıyla idare ediyor, neden insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Erdoğan'ın asgari ücret konusunun yıl ortasında değerlendirileceğini söylediğini belirterek "Ben de tekrarladım" diyen Akbaşoğlu'na tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Cumhurbaşkanı söylediğinden vazgeçti, ben de onu takip ediyorum diyor. Değerlendireceğiz diyorsunuz. Bu ne demek. İnsanları ümitlendiriyorsunuz. Açlık sınırı altında 50 milyon insan var. İnsanları ümitlendiriyorsunuz, Cumhurbaşkanı çark ediyor. Siz de çark ediyorsunuz. Arkasında durun" ifadelerini kullandı.

erdoğan asgari ücret açıklaması tbmm karıştırdı insanları ümitlendirip çark ediyorsunuz akp mhp chp iyi parti saffet sancaklı muhammet emin akbaşoğlu engin özkoç erhan usta