Erdoğan'ın Başdanışmanı Aktay: Hz. Musa'nın Kavmi de Yoldan Çıkınca Soğan İstemişti

TAKİP ET

Ülke ekonomisinin çöküşüne kulak tıkayan AKP iktidarı ve yandaşları, yoksulluğu dile getirenleri hedef göstermeye devam ediyor. AKP Genel Başkan Başdanışmanı Yasin Aktay, "Hz. Musa kölelere özgürlük verdi, kapris yapıp soğan istediler" dedi.

AKP iktidarı ve yandaş medyası, ülke ekonomisinin içler acısı durumunu görmezden gelip, yoksulluğu dile getirenleri aşağılamaya devam ediyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “müsvedde” gibi sert sözlerle saldırdığı yoksulluk eleştirilerine bir de AKP Genel Başkan Başdanışmanı Yasin Aktay’ın skandal yorumu eklendi.

Yeni Şafak yazarı Aktay, “Soğan sembolizmi ve özgürlük” başlıklı yazısında, insanların şükredeceğine kapris yaptıklarını iddia etti.

Ekonomiden rahatsızlık duyan insanları İsrailoğulları’na benzetip alay etti

Aktay, yazısında soğan özleyenleri Hz. Musa'ya isyan eden kölelere benzeterek alay etti. Aktay, “Özgürlük, doya doya yaşanacak, tadı çıkarılacak ve insanlık onurunu hissettirecek en değerli erdeme kavuşulmuş. İsrailoğulları bunun değerini bilip şükrünü ifade edecek yerde Hz. Musa’ya yapmadıkları kaprisi bırakmıyorlar.” dedi.

Aktay, yazısının devamında da “Uzun süre bir bakıma ekmek elden su gölden ve özgürce bir hayat yaşamaktayken bir süre sonra ‘hep bunları mı yiyeceğiz? Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?’ diye söylenmeye başlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Aktay, soğanın belli bir konfora alışıp onu rutin olarak yaşayanlara çoğu kez musallat olan bir geçmişe özlem ifadesi olduğunu savundu. Aktay, şöyle dedi: “Geçmişe, yani kendilerini kişiliksizleştirmiş, onları bölük pörçük gruplara ayırarak birbirine düşürmüş, bu sayede kendi iktidarını sürmekte olan Firavun zulmü altında bütün baskı ve zulümleriyle yaşadıkları kölelik zamanlarını.”

Aktay’ın bu sözleriyle ülkedeki yoksulluk gerçeğini görmezden gelip, insanları Firavun zulmüne özlem duymakla suçladığı görülüyor. Aktay’ın bu skandal yazısı sosyal medyada da büyük tepki topladı.

yasin aktay recep Tayyip Erdoğan hz. musa israiloğulları soğan yeni şafak