Erdoğan'ın 'Başkenti İstanbul, Dili Arapça Olan Yeni Bir Devlet Kurmak İsteyen Başdanışmanı'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT ile ilgisini reddeden Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada SADAT'la ilgili süregelen tartışmalara değinerek "SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor. Bay Kemal ne dersen de; sen sabahtan akşama yalanla yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun" demişti. 

Erdoğan: SADAT'ın Ne Kurumuyla Ne Yöneticileriyle Uzaktan Yakından En Ufak Bir Alakam Yok


Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'SADAT ile alakam yok' demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT'ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım" ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu SADAT'ın kapısına dayanmasının ardından partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada SADAT'ın "ASRİKA" adlı Afrika ve Asya sentezi, şeriat esaslı bir devlet kurmak istediğini ASRİKA projesiyle kurulmak istenen devletin başkentinin İstanbul, dilinin Arapça olacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT ve Çakıcı'ya: Haddinizi Bileceksiniz


Erdoğan'ın SADAT'la olan bağını inkâr etmesi üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi'yi Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na tayin belgesini paylaşmıştı.

CHP'li Faik Öztrak, SADAT'la Bağını İnkâr Eden Erdoğan'a Yüklendi

recep Tayyip Erdoğan başkenti istanbul dili arapça olan yeni bir devlet kurmak isteyen başdanışmanı adnan tanrıverdi