Erdoğan'ın 'Camilerimiz Yakıldı' Yalanı İçin Harekete Geçildi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Camilerimiz yakıldı" yalanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada Gezi protestocularını hedef alan Erdoğan, protestocuların camileri yaktığını iddia etmişti.

Yakılan camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na sorulmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği yalan, Diyanet tarafından tescillendi.

Diyanet, 'Gezi'de Camiler Yakıldı' Diyen Erdoğan'ı Yalanladı


Bunun ardından HKP avukatları Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MKYK üyesi Adnan Okur, "Her fırsatta, şanlı gezi isyanımıza ve bu halk hareketine katkı sunan milyonlara iftiralar atmaktan çekinmeyen, geziye ve geziye sahip çıkan halkımıza olan kinini kusmaktan geri duramayan AKP’giller ve reisinin yalanları da bir bir ortaya çıkıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor" ifadelerini kullandı.

"AKP ve Reisinin Milyonlara İftira Attığı Netçe Ortaya Çıktı"

Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundukları suç duyurusunda "Yakıldığı iddia edilen cami nerededir?", "Caminin yakıldığını gören, duyan var mıdır?", "Caminin yakıldığına dair bir görüntü var mıdır?" sorusunu yönelttiklerini belirten Okur, "Böyle bir olayın olmadığı belgelerle ortaya çıktı. AKP’giller’in ve reisinin milyonlara iftira attığı netçe ortaya çıktı ve suç duyurumuzda ileri sürdüğümüz bütün suç vasıfları da kanıtlanmış oldu" diye konuştu.

Diyanet ve İtfaiye Erdoğan'ı Yalanladı

Diyanet ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın Erdoğan'ın yalan söylediğini doğruladığını belirten Okur, "Halkın Kurtuluş Partisi olarak yapmış olduğumuz suç duyurusuna ek olarak suç duyurumuzu ispatlar delillerimizi Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduk. Ortaya çıkan bu kadar somut belgeler ve deliller ışığında yapılması gereken bellidir. Savcılık makamının derhal harekete geçerek gerekli soruşturmayı başlatıp, kamu davası açması gerekir. Hukuk bunu gerektirir. Yasa bunu gerektirir. Vicdan bunu gerektirir" dedi.

recep Tayyip Erdoğan camilerimiz yakıldı yalanı için harekete geçildi suç duyurusu milyonlara iftira