Erdoğan'ın Danışmanı ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Lise Diploması Sahte Çıktı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve VakıfBank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Usta çırak ilişkisinde bugün: Ekonomist,milli sporcu Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi,eski AKP milletvekili ve CUMHURBAŞKANI danışmanı Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı mahkemece tescillendi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) resmi sitesinde Hamza Yerlikaya üniversite mezunu olarak, AKP'nin resmi sitesinde ise lise mezunu olarak görünüyor. 

Mahkeme Kararı Ortaya Çıktı

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında "Güreş sporunda dünya ve olimpiyat şampiyonu olan sanık aşamalardaki savunmalarında tanımadığı bir şahsın kendisine gelerek neden yüksek tahsil yapmadığını sorduğunu, ortaokul mezunu olduğunu, lise mezunu olmadığından yüksek tahsil yapmadığını söylediğini, diğer şahsın bunu hallederiz diye söylediğini daha sonra bu şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine getirerek verdiğini, bu diploma ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kaydını yaptırdığını savunmuştur. Sanığın kullandığı diplomanın sahte olup bu, sahteliği yapanlarla dayanışma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur. Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir" ifadelerine yer verildi.



hamza yerlikaya recep Tayyip Erdoğan danışmanı başdanışmanı bakan yardımcısı gençlik ve spor bakan yardımcısı spor bakan yardımcısı güreşçi vakıfbank yönetim kurulu üyesi lise diploması sahte çıktı