Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili Türkiye Noterler Birliği'ne Başvuru

TAKİP ET

HKP, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili Türkiye Noterler Birliği'ne başvurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için sunduğu diploma fotokopisinin aslını görmeksizin "aslı gibidir" onayı veren noter kâtibine soruşturma açmayan notere Türkiye Noterler Birliği tarafından uyarı cezası verilmişti.

Konuya ilişkin Türkiye Noterler Birliği'ne başvuran Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), "Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma onay işlemi kanunlara uygun bir işlem değildir, geçerliliği yoktur" ilanı çıkarılarak kararın bir örneğinin YSK'ya gönderilmesini talep etti.

Türkiye Noterler Birliği'ne HKP tarafından verilen dilekçede "Aslı görülmeden fotokopisi onaylanan belge kime verilmiştir? Böyle bir belge, Diploma Fotokopisine onay veren Notere sunulmuş mudur? Noter kayıtlarında böyle bir belge var mıdır? Noterlik Kanunun 95’inci Maddesi hükmüne göre belgenin verildiği şahsın böyle bir hâkim izni var mıdır?" sorularına yer verildi.

"Bu Usule Aykırı Onayla 84 Milyonun Zararı Söz Konusudur"

Söz konusu işlemin sıradan bir işlem olmadığı belirten dilekçede "Bu onay ile ülkenin kaderi belirlenmiştir. Bu usule aykırı Onay ile Cumhurbaşkanlığı Makamına oturan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal ve Uluslararası Antlaşmalara imza atmıştır, OHAL ilan edebilmiştir, İstanbul Sözleşmesini tek taraflı olarak feshine karar verebilmiştir, vatanı ilgilendiren ekonomik, siyasi kararları tek başına alabilmiştir. Yani 84 milyonun zararı söz konusudur. Dolayısıyla sorumlu tek başına onayı veren Noter değil aynı zamanda sadece uyarı cezasıyla yetinen Türkiye Noterler Birliğidir" denildi.

"Diploma Nerede?"

HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ayça Okur, dilekçelerini teslim ettikten sonra Türkiye Noterler Birliği'ne yaptıkları açıklamada "Bu işlemin usule ve esasa aykırı olduğunu tespit etmeli ve bu işlem tüm Türkiye’yi, Vatanımızı ilgilendirdiği için Yüksek Seçim Kurulu bu işlemin sonucundan haberdar edilmeli, 84 milyonun uğradığı haksızlığın, zulmün hesabı sorulmalıdır. Halkın Kurtuluş Partisi olarak masayı devirecek gerçek konu, gerçek muhalefet konusu ‘Diploma Nerede?’ diyerek bu ısrarımızda devam ediyoruz. Sonuç alacağımıza da inanıyoruz" şeklinde konuştu.

erdoğan diploma akpli cumhurbaşkanı türkiye noterler birliği başvuru hkp