Erdoğan'ın Körfez Turu Devam Ediyor: Baykar'dan Suudi Arabistan'la Dev İHA Anlaşması

TAKİP ET

Erdoğan'ın damadına imtiyazları devam ediyor.

Suudi Arabistan, İHA satın almak için BAYKAR ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesini imzaladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarına devam ediyor. Erdoğan'ın Cidde'de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalandı.

AKP'li Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a Togg Hediye Etti

 

Bu anlaşmalar arasında en çok dikkat çekenler biri ise Baykar ile imzalanan anlaşma oldu. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari tarafından Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Baykar Arasında İşbirliği Sözleşmesi imzalandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın kardeşi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzaladık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun."

baykar suudi arabistan iha anlaşması selçuk bayraktar haluk bayraktar erdoğanın suudi arabistan ziyareti erdoğan