Erdoğan'ın KYK Cevabı Gündem Oldu: 'Bay Kemal Gibi Cevap Verirsem...'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "KYK" cevabı yeniden gündeme geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan 3 yıl önce KYK borçlarına ilişkin bir soruya verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu.

2019 yılında "Seçim Özel" programında gençlerle bir araya gelen Erdoğan, KYK borçlarına bir af ya da indirim gelip gelmeyeceğine yönelik bir soruya verdiği cevapta "Bu soruya iki türlü cevap verilir, bir Bay Kemal gibi cevap verilir, bir Tayyip Erdoğan gibi cevap verilir. Eğer Bay Kemal gibi cevap verirsek ‘Sildim gittim’ der ama ben Erdoğan gibi cevap vermem lazım. Erdoğan gibi cevap verirsem ben 82 milyonun burada hakkının olduğu bir parayı korumak uğruna bunu vermem lazım" ifadelerini kullanmıştı.
 

Aradan geçen 3 yılın ardından enflasyon doruğa çıktı ve gençlerin Üretici Fiyat Endeksi ile faizlendirilen borçları katlanıverdi. Borçlarının katlandığını gören gençlerin yaptığı paylaşımlarla konunun sosyal medyada gündem olmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" çıkışını yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Gençlere 'KYK Borçlarını Ödemeyin' Çağrısı


Bunun ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredi geri ödemelerinden faizi kaldırdı. Bununla birlikte faizlerin anaparaya eklendiği ortaya çıktı.

KYK Borçları: Faizler Anaparaya Dahil Edildi, Öğrenciler Neye Uğradığını Şaşırdı

recep Tayyip Erdoğan kyk cevabı gündem oldu bay kemal gibi cevap verirsem