Erdoğan'ın Sarayındaki Basket Sahasının Üstü 10.3 Milyon TL'ye Kapatılacak

TAKİP ET

Saraylara pek düşkün olan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basketbol sahasının üzeri 10.3 milyon TL'ye kapatılacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık basketbol oynadığı biliniyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'daki sahasının üzeri 10.3 milyon liraya kapatılacak. Gizli düzenlenen ihale, AKP’ye yakın müteahhitlerden Siyahbeyaz’a verildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in aktardığına göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray bahçesinde spor yapmayı sevdi.

Ankara'da kış aylarında bu aktiviteyi yapabilmek pek mümkün olmuyordu. Bunun üzerine spor sahasının üzerinin kapatılması fikri ortaya atıldı.


Rekabet Kapalı İhale


Söz konusu ihaleyi haleyi son dönemde barınma sıkıntısı çeken öğrenciler tarafından yoğun olarak eleştirilen yurtların yapımından sorumlu Gençlik ve Spor Bakanlığı gerçekleştirdi.

İhalede, kanunun esas usul olarak öngördüğü rekabete imkan sağlayan açık usul yerine olağanüstü haller için düzenlenen istisna maddesi 21-b Pazarlık usulü tercih edildi.

İstisna maddesi sayesinde ihalenin kimseye duyurulmasına da gerek kalmadı. Özel olarak davet edilen firmalarla kapalı kapılar ardında 4 Ocak'ta düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisindeki açık spor sahasının kapalı spor sahası haileni getirilmesi Yapım İşi” ihalesi jet hızıyla sonuçlandırıldı.


İhaleyi Yandaş Müteahhit Aldı


İhale Saray'ın gözde müteahhitlerinden Siyahkalem Mühendislik'e 10 milyon 390 bin TL'ye verildi. 19 Ocak'ta imzalanan sözleşmeye göre 24 Ocak'ta başlayacak inşaat, 25 Mart'ta tamamlanacak.

erdoğan basketbol basketbol sahası ihale