Erdoğan'ın Virüse Yakalanmasıyla İlgili Paylaşımlara İlişkin Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın PCR testinin pozitif çıkmasıyla ilgili yapılan "sakıncalı" paylaşımlarla ilgili soruşturma açıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Çin Virüsü'ne yakalandı. Erdoğan'ın PCR testinin pozitif çıkmasının ardından birçok siyasi lider Cumhurbaşkanı ve eşine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Erdoğan kendisinden beklenmeyen bir nezaket örneği göstererek bu dilekleri ihtiva eden paylaşımlara yanıt vererek teşekkür etti.

Erdoğan'ın hastalığa yakalanmasıyla ilgili vatandaşlar da birçok paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımlarda "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "dini değerleri aşağılama" gibi suçlar işlendiğine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya ilişkin Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada "5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

erdoğan çin virüsü virüs covid paylaşım twitter soruşturma