Erdoğan İnfaz Kanununu Değiştirdiklerini Unutup Yargıyı Eleştirdi: Ey Hakim Sen Nasıl Oluyor da Böyle Birisini Serbest Bırakıyorsun?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, infaz kanununu Cumhur İttifakı olarak değiştirdiklerini unutup yargıya çattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamuoyunda "infaz kanunu" olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'u AKP ve MHP'nin değiştirdiğini unutarak yargıyı yerden yere vurdu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşan Erdoğan, Tokat'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Samet Ağ tarafından 23 kez bıçaklanan Özlem Ağ olayına değinerek "Dün, Merkez Yürütme Kurulu toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar ne ettiler diye sorduk. 3 ay sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Özlem Hanım'la (Zengin) hemen telefon irtibatı kurduk. Bu süreci takip edecek. Cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim. 2,5 yaşında da bir çocuğu var. Bu millet bize emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim ortada bırakmamız mümkün değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Ey Hakim Sen Nasıl Oluyor da Böyle Birisini Serbest Bırakıyorsun?"

"Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Ondan sonra yargıya hakaret. Ne hakareti ya? Eğer ben bu ülkede cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Ve sonuna kadar da takip edeceğiz. Daha bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim: Bunu yakın takibe alacaksın, bu konuyla ilgili beni de bilgilendireceksin. Bu hakim olabilir, savcı olabilir, fark etmez."

İnfaz Kanunu Değişikliği

Nisan 2020'de muhalefetin tüm itirazlarına rağmen AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla değiştirilen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibbi organize suç örgütü kurma suçlarından yargılanıp hüküm giymiş binlerce mahkum salıverildi.

Ayrıca değişiklikle birlikte yargıçlar -kanuna uygun olarak- tutuklama kararlarını çok daha seyrek olarak vermeye başladı. 

Kanunda yapılan değişiklikle birlikte salıverilen şahıslardan birisi olan Kerem Durur'un Müge Anlı'nın programına katıldığı ve 24 yıl ceza aldığını söylediği anlar sosyal medyada gündem olmuştu.  

 

recep tayyip erdoğan akpli cumhurbaşkanı genel başkanı yargı infaz kanunu değişiklik tokat özlem zengin özlem ağ samet ağ hakim