Erdoğan: İnsanlar 'Köprüler, Tüneller Bedava Olsun' Diyor, Böyle Bir Şey Olmaz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vatandaşları bedava hizmet almak istediği için eleştirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart günü AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Köprü'nün geçiş ücretinin 15 euro+KDV olacağı açıklandı. Köprüyü işleten firmaya 12 yıl boyunca hazineden milyarlarca lira garanti ücreti ödenecek. 

Çanakkale Köprüsü: Milyarlarca Euro Garanti Ücreti Halkın Cebinden Çıkacak


Köprünün geçiş ücretinin yüksekliğine yönelik vatandaşların eleştirilerine ilişkin Erdoğan ilginç bir yorum yaptı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre AKP milletvekilleriyle yapılan bir toplantıda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir milletvekilinin köprü ücretlerinin çok yüksek olduğuna yönelik eleştiriler geldiğini söylemesi üzerine "Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz" cevabını verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün bir maliyeti olduğunu belirten Erdoğan, "Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü’ne bakın... Kaybedilen zamana... Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

akp recep Tayyip Erdoğan insanlar köprüler tüneller bedava olsun diyor böyle olmaz