'Erdoğan İslam Aleminin Umududur' Diyen Eski AKP'li Pelin Gündeş, İYİ Parti'nin Kayseri'deki Ön Seçiminde Elendi

TAKİP ET

'Erdoğan İslam aleminin umududur. Hz. Muhammed gelse şimdi onunla gurur duyardı' açıklamalarıyla eleştirilerin odağı haline gelen ve AKP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye katılan Pelin Gündeş Bakır, Kayseri'deki ön seçimde elendi.

AKP 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, geçtiğimiz yıllarda yaptığı “Erdoğan İslam aleminin umududur. Hz. Muhammed gelse şimdi onunla gurur duyardı” açıklamalarıyla eleştirilerin odağı haline gelmişti. AKP’nin içtüzük kurallarına karşı geldiği gerekçesi ile partiden kesin ihracına karar verilen Bakır, ihracından sonra Cumhur İttifakı’nın diğer ortakları MHP ve BBP’ye de göz kırpmıştı.

Pelin Gündeş Bakır, aylar süren arayış sonucunda kendini İYİ Parti’de bulmuştu. Ancak Pelin Gündeş’in İYİ Parti’ye katılması parti tabanında rahatsızlığa sebep olmuştu. Özellikle Kayseri’deki İYİ Partililer, eski AKP’li bir ismin kendilerini temsil etmesine karşı çıkmıştı.

Bu rahatsızlık, Kayseri’de yapılan ön seçimde de kendini gösterdi. İYİ Parti’nin Kayseri’de yaptığı ön seçimde eski AKP’li Pelin Gündeş Bakır 326 oy alarak 47 aday adayı içerisinde 27. oldu. Pelin Gündeş bu sayede listeye girmeye hak kazanamadı. 

pelin gündeş bakır iyi parti kayseri ön seçim