'Erdoğan İslam Aleminin Umududur' Diyen Eski AKP'li Pelin Gündeş, Parti Kuruyor

TAKİP ET

Siyasi manevralarıyla dikkat çeken eski AKP Milletvekili Pelin Günden Bakır, yeni bir parti kuracağını duyurdu.

"Erdoğan İslam aleminin umududur. Hz. Muhammed gelse şimdi onunla gurur duyardı" açıklamalarıyla eleştirilerin odağı hâline gelen, AKP'den kovulan 24. Dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, İYİ Parti'den Kayseri Milletvekili Aday Adayı olmuştu ve yapılan ön seçimde elenmişti.

AKP'den ayrıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın diğer ortakları MHP ve BBP'ye de göz kırpan Gündeş, aylar süren arayış sonucunda kendini İYİ Parti'de bulmuştu ve aday adaylığını Twitter'dan şu şekilde kutlamıştı:

"Bu kez kalbim nereye götürüyorsa oraya gittim! Gelince bir baktım, zaten hep oradaymışım…️"

Bu tiviti silen Gündeş, bugün yine Twitter'dan yaptığı açıklamada bu sefer İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu:

Yeni Parti Kuruyor

Gündeş'in sırdaki durağının neresi olacağı merak edilirken, herkesi şaşırtan bir açıklama geldi. Gündeş, X hesabından yapıtığı açıklamayla yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu söyledi. 

Gündeş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Parti kurma çalışmalarımız doğrultusunda çok sayıda eposta ve direkt mesaj aldım. İlginiz, teveccühünüz ve nazik dönüşleriniz için ayrı ayrı herkese çok teşekkür ediyorum. Şu an yurt dışındayım. Bir kaç gün içinde Türkiye’ye geri dönüyorum. Döner dönmez sizleri tek tek arayacağım. Kimseyi arkada, geride bırakmayacağım. Hep birlikte el ele bu işi başaracağız. Zor bir işe giriştik. Bize katılacak vatanını seven tüm vatandaşlarımıza ihtiyacımız var. Biraz sabır. Herkese üç, dört gün içinde döneceğim. En iyi dileklerimle”

pelin gündeş bakır kayseri milletvekili akp milletvekili iyi parti yeni parti