Erdoğan: İsrafa Tahammülümüz Yok

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, reform paketi adı altında bir dizi açıklamada bulundu.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süredir konuşulan Ekonomi Reform Paketi'ni açıkladı. AKP hükumetinin israfa tahammülü olmadığını iddia eden Erdoğan, "İsrafa kesinlikle tahammülümüz olmadığı için kamu idarelerinde tasarruf anlayışını yaygınlaştıracak önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Kamuda taşıt alım-kiralaması ve temsil harcamalarına sınırlama getiriyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasında satır başları şu şekilde:

"Dirayetli yönetimimizle pek çok siyasi, sosyal, ekonomik sarsıntıları başarıyla göğüslemeyi, ülkemizi 2023 hedeflerinin rotasında tutmayı başardık.

Yeni yönetim sistemine geçmemizin nedeni eski sistemin yarattığı kırılganlıklardı.

Artık bu ülkede kimse, hiçbir kesim millete rağmen devleti ve toplumu yönetme hevesine kapılamayacaktır.

Milletin yarısından fazlasının desteğini alarak göreve gelen kimsenin ülkenin çıkarlarına aykırı davranma, insanları ayırma, dışlama şansı yoktur.

Türkiye bölgesel ve küresel nice krize rağmen gücünü koruyor. Bu işte bu sayededir.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışarak hedeflerimize mutlaka ulaşacağız.

Demokratik ve ekonomik kalkınmanın temel şartlarından biri olan siyasi istikrarı kurumsallaştırdık.

Salgın günlerinde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Hiçbir insanımızı salgın karşısında çaresiz ve tek başına bırakmadık.

İlk reform alanımız daha güçlü bir kamu maliyesi alanı yaratmaktır. Güven ve istikrara dayalı mali disiplin en temel önceliğimizdir. 

Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Makroekonomik istikrar kapsamında, kamu maliyesi, enflasyon, finansal sektör, cari açık ve istihdam alanlarına odaklandık.

İlk reform alanımız, risklere karşı daha güçlü bir kamu maliyesi yapısını oluşturmak olacaktır.

Meclisin bütçe hakkının kapsamını genişletirken, şeffaflık ve hesap verebilirliği artırıyoruz. Bunun için 2 önemli politika değişikliğine gidiyoruz. Döner sermayeleri gözden geçiriyor, verimli olmayanları kapatıyor ve diğerlerini de kademeli şekilde merkezi yönetim bütçesine, dolayısıyla Meclis denetimi kapsamına alıyoruz.

Kamu personeliyle ilgili iş ve işlemlerin tek bir idare tarafından yürütülmesini sağlıyoruz.

Dar gelirli küçük esnafımıza vergi muafiyeti uygulanacak. 850 bin esnafı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini kaldırıyoruz"

erdoğan ekonomi reform paketi açıkladı israfa tahammülüz yok dedi akp hükümet konuşma paket