Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz'ı Kabul Etti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz'ı Saray'da ağırladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz'ı Saray'da kabul etti.

Görüşmeye AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da iştirak etti.

Görüşmenin ardından Gantz ve Akar ikili görüşmede bulundu. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Akar "Sayın Gantz, uzunca bir süre sonra ülkemize gelen ilk Savunma Bakanı" dedi.

Akar'dan Açıklama

Türkiye ve İsrail'in ilişkileri açısından bir dönüm noktası yaşandığını belirten Akar, "Aynı zamanda Türkiye ve İsrail arasında hem tarihî hem kültürel bakımdan ciddi bağlarımız, ortak değerlerimiz var. Türkiye olarak İsrail ile olan ilişkilerimizin ve iş birliğimizin özellikle savunma, güvenlik ve enerji gibi alanlarda geliştirilmesinin bölgesel barış ve istikrarla ilgili önemli gelişmelere sebep olacağını, önemli katkılar sağlayacağını belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gantz'tan İran Vurgusu

Türkiye-İsrail ilişkilerinin "sınamalarla karşılaştığını" belirten Gantz, Türkiye'nin İsrail'in en büyük beş ticaret ortağından biri olduğunu söyledi.

Bölgedeki en büyük tehditlerden birinin İran olduğunu vurgulayan Gantz, "Hiç şüphe yok ki NATO üyesi ve ortak dostumuz ABD'nin müttefiki olan Türkiye, küresel istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. Yunanistan, Kıbrıs ve Körfez ülkelerindeki dostlarımızla güçlü ortaklıklar sürdürürken Türkiye ile aramızdaki bağlar da olumlu bir istikamete yöneldi. Aslında ilgili tüm tarafların yararına köprüler kurabilir ve çatışmaları azaltabiliriz. İlerlemek için, ilişkilerimizde açık diyaloğu sürdürerek istikrarlı, olumlu bir yaklaşım benimsemeliyiz. Görüşmelerimizde mutabık kalındığı üzere çalışmalarımızın artırılması için gerekli prosedürleri başlatmaları yönünde ekibime talimat verdim" diye konuştu.

erdoğan israil savunma bakanı benjamin gantz recep tayyip erdoğan