Erdoğan, İsrail'in 'İşgal' Zulmünü İşgalci Putin ile Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir haftada ikinci kez telefonda görüştü.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir hafta içerisinde 2. kez Putin ile görüştü. Telefon görüşmesi gerçekleştiren ikili Filistin’de yaşanan gelişmeleri ve Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatını konuştu.

Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırıları karşısında Türkiye'nin en sert tepkileri ortaya koyduğunu ve uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna sınırına asker dizerek 'işgal' gücünü sınayan Putin'in Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda kendisiyle hemfikir olduğunu belirten Erdoğan, bunun önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkat çekti.

Görüşmede, Rusya Devlet Başkanı Putin de Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.

 

putin erdoğan rusya türkiye telefon görüşmesi israil filistin