"Erdoğan İstanbul Sözleşmesi'nin Kaldırılacağını Kesin Olarak İfade Etti"

TAKİP ET

Saadet Partili Asiltürk, Erdoğan ile görüşmesinde İstanbul Sözleşmesi konusunu gündeme getirdiğini ve AKP liderinin İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını kesin bir dille ifade ettiğini açıkladı.

Son seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren Saadet Partisi'nin 'ittifakta çatlak' izlenimi doğmasına sebep olan ismi Oğuzhan Asiltürk, Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair çarpıcı detaylar açıkladı.

AKP lideri Erdoğan'ı övgülerle anan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Asiltürk'ün açıklamalarında en dikkat çeken başlık ise İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin oldu. Asiltürk, kadına şiddet ve kadın cinayetlerini engellemek amacıyla imza edilen uluslararası sözleşmeye dair "Bu sözleşmeyle ilgili olarak bana AK Parti'nin yetkili kişileri geldiler ve 'Bu sözleşmeyi biz de Cumhurbaşkanı da kesinlikle kaldırmak istiyor. Ama bizim içimizde de bazı sıkıntılar olduğu için lütfen bizi destekleyin' dediler. Ben de biliyorum Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiğini, kesinlikle kalkacak. Kaldıracaklarını kendisi de kesin olarak ifade etti" diye konuştu.

istanbul sözleşmesi kadına şiddet kadın cinayetleri akp saadet partisi oğuzhan asiltürk recep tayyip erdoğan